Przejdź do głównej zawartości

Polityka prywatności

Polityka Prywatności
bloga Alchemia Urody


Polityka prywatności opisuje zasady postępowania z danymi osobowymi oraz informuje o wykorzystywaniu plików cookies w ramach funkcjonowania bloga Alchemia Urody na stronie internetowej:
 https://alchemia-urody.blogspot.com/

Właścicielem bloga Alchemia Urody jest Justyna Najbauer zamieszkała w Warszawie. Kontakt z autorką jest możliwy pod adresem mailowym - justyna.najbauer@gmail.com

Administratorem danych jest właściciel bloga.

Administrator przetwarza dane osobowe Użytkowników w celach statystycznych i marketingowych (subskrybcja).

Administrator gwarantuje poufność wszelkich udostępnionych mu danych osobowych przez Użytkownika.

Podanie danych przez Użytkownika jest w pełni dobrowolne.

Niewyrażenie zgody na podanie danych przez Użytkownika może skutkować brakiem dostępu do funkcji, na których jest wymagane przetwarzanie danych osobowych.

Dane osobowe Administrator gromadzi z należytą starannością oraz odpowiednio chroni je przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione za pomocą narzędzi udostępnianych na platformie Blogger.

Administrator nie udostępnia danych przekazywanych mu przez Użytkowników podmiotom trzecim.

Administrator nie jest w stanie określić czasu przechowywania zgromadzonych danych ze względu na ich specyfikę. Nie będą przechowywane dłużej niż do zamknięcia bloga.

Dane przetwarzane są na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) oraz ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.

Użytkownikowi przysługuje uprawnienie do:

1. Prawa żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania

2. Prawa do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych w określonym celu, w przypadku gdy Użytkownik uprzednio taką zgodę wyraził;

3. Prawa do przenoszenia danych;

4. Prawa do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych;

5. Prawa do wniesienia skargi do organu nadzorczego w związku z przetwarzaniem oraz gromadzeniem danych przez Administratora.

Blog korzysta z możliwości komentowania na stronie. Komentarze Użytkownika widoczne są na blogu.

Użytkownik zostawiając komentarz na blogu wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy blogger zgodnie z jego polityką prywatności.

Administrator nie administruje danymi Użytkownika koniecznymi do pozostawienia komentarza w platformie blogger.

Administrator stosuje na swoim Blogu technologie śledzące działania przez niego podejmowane w ramach jego aktywności na Blogu Google Analitycs i widget Facebook, który pozwala na przeglądanie postów, polubienie strony, udostępnienie posta, komentowanie.

Na blogu zamieszczane są posty sponsorowane w postaci recenzji kosmetyków. 

Post sponsorowany zawiera reklamę produktu w postaci analizy składu i recenzji kosmetyku oraz logo, które przekazało ją do recenzji.

Posty sponsorowane zamieszczane są na blogu wyłącznie w celach marketingowych.

W poście sponsorowanym może być zamieszczony linki prowadzący do:

1. Strony firmy, która przekazała produkt do recenzji

2. Sklepu internetowego pozwalającego na zakup zrecenzowanego kosmetyku
Powyżej wskazane linki prowadzą do stron należących i zarządzanych przez osoby trzecie. Administrator nie odpowiada za dostępność oraz jakość tych stron. 

Możliwe są zmiany w Polityce prywatności, których będą wymagały zmiany na blogu oraz wymogi prawne.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Pliki cookies gromadzone są w celach marketingowych i tworzenia statystyk, które służą do optymalizacji i modyfikacji serwisu oraz jego narzędzi w celu lepszego dostosowania do potrzeb użytkowników. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym lub ich usunięcie możliwe jest po właściwym skonfigurowaniu ustawień przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.


Komentując post wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych, które odbywa się na podstawie zgody użytkownika na przetwarzanie danych osobowych (art. 6 ust. 1 lit a RODO z dn. 25.05.2018)


Pozdrawiam i do zobaczenia!

Popularne posty z tego bloga

Inecto Naturals Coconut odżywka do włosów i szczotka do włosów Tangle Teezer

Witajcie, letnia pielęgnacja włosów wymaga szczególnego traktowania, stąd postawiłam na naturalne produkty. Nuxe olejek na końcówki włosów, który już był opisywany na moim blogu (tutaj) oraz Inecto Coconut odżywka do włosów. Marka Inecto jest pochodzenia brytyjskiego, zawiera 90 % naturalnych składników, a w 100% produkty są wegańskie. Brzmi świetnie. A jak jest naprawdę?  Na którym miejscu jest bazowy składnik olej kokosowy? Jak się sprawdza produkt na moich włosach? Zapraszam :)

Opis producenta


Odżywka Inecto Pure Coconut nadaje włosom lekkość i ułatwia rozczesywanie. Zawiera 100% olejku kokosowego, aby dokładnie zregenerować włosy suche i zniszczone. Po zastosowaniu odżywki Inecto Pure Coconut włosy pozostaną lśniące i przyjemne w dotyku. Testowane dermatologicznie Bez parabenów.
Sposób użycia: Nałóż na mokre włosy, łagodnie wmasuj, a następnie dokładnie spłucz wodą. Powtórz zabieg jeśli to konieczne. Unikaj kontaktu z oczami. Jeśli to się zdarzy, obficie spłucz wodą. Tylko do użytku ze…

Bandi Tricho-peeling do skóry głowy

Witajcie, święta, święta i po świętach. Czas rodzinny, ale i w tym gronie chcemy wyglądać idealnie. Kobiety jak i mężczyźni chcą dobrze prezentować się, układają włosy przy pomocy różnych środków do stylizacji włosów. Zbliża się czas imprez, gdzie kolejne tony lakierów do włosów wylądują na naszych głowach. Czy używając nadmierną ilość produktów do stylizacji pomyśleliście o oczyszczeniu skóry głowy? Warto oczyszczać tak samo, jak twarz czy ciało, nie tylko szamponem do włosów, ale i peelingiem. Z pomocą mogą przyjść naturalne sposoby, ale i są gotowe specyfiki dostępne w drogerii. Taki trafił w moje ręce od Bandi Tricho-peeling do skóry głowy. Jakie zawiera bazowe składniki aktywne? Czy jest warty zainteresowania? Jakie naturalne przepisy znam do peelingu skóry głowy?

Opis producenta

Normalizujący peeling do skóry głowy, oczyszcza i przygotowuje skórę do przyjęcia składników aktywnych. Dzięki zawartości mocznika i kwasu mlekowego peeling skutecznie usuwa nadmiar zrogowaciałego naskórka i…

Biovax Intensywnie regenerująca maseczka do włosów ARGAN, MAKADAMIA, KOKOS

Witajcie,  maski do włosów polskiej marki Biovax bardzo szybko zyskały popularność wśród klientów. Postanowiłam bliżej przyjrzeć się i podzielić opinią Intensywnej maseczki regenerującej ARGAN, MAKADAMIA, KOKOS. Maski Biovax wyróżniają się tym, że nie zawierają parabenów, SLS, SLES, olejów mineralnych. Jaka jest moja opinia na temat produktu? Na których pozycjach znajdują się bazowe składniki: argan, makadamia, kokos?

Opis producenta:
Biovax Naturalne Oleje Argan, Makadamia, Kokos to swoista BioOdnowa dla Twoich włosów, dzięki której przejdą one efektowną przemianę. Kompozycja starannie dobranych szlachetnych olejów zapewnia kompleksową rewitalizację i odmłodzenie włosów na całej ich długości. Kuracja uwalnia naturalne piękno i energię Twoich włosów, przywracając im zmysłowy wygląd oraz utrzymując je w doskonałej formie. Bogata maseczka o aksamitnej konsystencji kryje w sobie całe dobrodziejstwo drogocennych olejów, które przeniknie do włosa w trakcie zabiegu.
Efekt na włosach: • Włosy pełn…